Doomsday clock

Domedagsklockan är 100 sekunder till midnatt, men våra handlingar kan ändra detta.

Vad är klockan?

Enligt Doomsday Clock - vilken är en symbolisk klocka som representerar hur sårbar vår värld är - finns det bara 100 sekunder kvar till midnatt. Vad händer vid midnatt? Tja, midnatt representerar mänsklighetens slut.

Men det finns fortfarande möjligheter att vrida klockan tillbaka men då måste vi alla hjälpas åt.

Äventyret "Doomsday clock" är en tidsjakt för alla åldrar där man genom att skaffa sig kunskaper och erfarenheter om natur, miljö och hållbar utveckling kan få domedagsklockan att vridas tillbaka. Äventyret kommer snart finnas tillgängligt att spela under hela sommaren i Lövhult utanför Nässjö. Man kommer kunna följa sin prestation och jämföra den mot andra team i en resultatlista. Fina priser finns att hämta till de bästa lagen.

Till er hjälp för att hitta alla checkpoints utplacerade runt om i Lövhult används en mobiltelefon eller surfplatta. I denna kommer man se en karta där checkpoints finns. För att få poäng gäller det att svara rätt på frågor och utföra olika aktiviteter. Varje poäng motsvara en sekund på domedagklockan. Startkod kommer man kunna skaffa via en bokningstjänst som publiceras här när spelet körs igång.


Fakta om "Doomsday clock"

Period: Kommer släppas under våren och sedan hela sommaren.

Plats: Utomhus i Lövhult naturreservat

Tid: ca. 2 timmar.

Utrustning: En i gruppen ska ha en fulladdad mobil eller surfplatta som man använder sig av i spelet. Kläder och skor för rådande väder.

Teamstorlek: 3 - 5 personer

Pris: 475 kr/team