Vandring i naturreservatet Lövhult med smak av Småländska Höglandet!

Vandring på Höglandet är en lustfylld guidad vandring på Småländska Höglandet som upplevs i naturreservatet Lövhult nära Nässjö. I upplevelsen ingår en matrast där vi njuter av ett litet småländskt smörgåsbord med produkter från lokala producenter.  

Vandring på småländska stigar

Lövhults naturreservat  är 220 hektar och omfattar trolska skogar, levande hagmarker, småländska ängar och porlande vattendrag. På området finns mycket spännande att upptäcka och många saker som lockar till roliga aktiviteter. 

På vandringen kommer man få uppleva storslagna vyer, hög luft och vindens brus i trädtopparna. Floran skiftar ju längre fram på sommaren och hösten man kommer från vårens alla sippor och gullvivor till sensommarens mjölkört och fibblor. Var dag har sin utsmyckning som väntar på att upplevas. Vi vandrar på slingrande stigar ibland höga granar, på slåtterängar vars gräs böljar i vindens riktning, utmed porlande bäckar där bäcköringen lurar på insekter som flyter på ytan. I en skogsglänta dukas ett litet småländskt smörgåsbord upp med lokala produkter från gårdarna runt om.  

Visste du att Småländska Höglandet har ett klimat som påminner om det som finns längre norrut i Sverige på grund av att området i huvudsak är beläget 200 – 250 meter över havet, Lövhult har sin högsta punkt 306 meter över havet.  

Upplevelsen tar 3 timmar vilket inkluderar Småländskt smörgåsbord och en 4 km guidad vandring  

Höglandsvandring i naturreservatet Lövhult med litet småländsk smörgåsbord. 

  • Ett litet småländskt smörgåsbord serveras utomhus på. Efterrätt samt kaffe & te ingår. 
  • Pris 595 kr per person inklusive mat & dryck. 250 kr för barn mellan 0 – 12 år.   
  • Kuperad terräng. Kläder efter väder! Bekväma och tåliga skor. 
  • ej handikappanpassat. 
  • Toalett vid parkeringen 
  • Är det något ni inte kan äta? Glöm inte ange detta redan vid bokningen eller minst en vecka föra vandringen! 
  • Grupper kan alltid önska vandringar på valfria dagar och tider året runt. Lägg en förfrågan via kontakt

Detta äventyr kan även bokas av grupper på datum som inte är tillgängliga på vår bokningssida. Ring Jörgen Larsson på 0708-571559 eller skicka ett mail till info@aventyrsmaland.se för att få mer information. 

Denna upplevelse görs i samarbete med Eldsjäl Mathantverk & Möten.


Länk till bokningsida.

Boka här

Härifrån tar du dig till vår bokningssida

1