Grundkurs i skidskytte

Skidskytte är en väldigt populär sport och som följs av många framför TV apparaterna. Det är också en sport som växer med antalet utövare i hela landet. Skidskytte ger bra motionen samtidigt som den ger härliga kickar när man träffar prickarna. Skidskytte utövas under barmarksperioden med löparskor eller rullskidor, när det finns snötäcke använder man skidor.

I denna grundkurs kommer deltagarna lära sig grunderna i skyttet. Deltagarna får lära sig de olika momenten ställning, andning, riktning och avfyrning som är grundstenarna i skyttet. Vi väver ihop dessa till en helhet som gör att även du kan relatera till uttrycket ”stav till stav”, alltså allt från det man kommer fram till mattan och tills man lämnar den. Vi avlutar kursen med en lättsam tävlingslik aktivitet.

Själva skyttet genomförs med speciella skidskytteluftgevär mycket lika de gevär som används på Världscupen. Kursen anordnas vid Lövhults skidskytteanläggning.

Kursinnehåll: Baskunskaper i skytte-teknik (SARA-E), gevärets funktion och handhavande. Stav till Stavövningar samt en kortare tävlingslik aktivitet.


Kurslängd: ca 2 timmar

Detta ingår: Gevär, magasin, kulor m.m allt som gör att man träffar måltavlorna samt en mycket välmeriterad instruktör.

Egen utrustning: kläder som passar för rörliga aktiviteter, kläder efter väder samt skor som går att springa i.

Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.

Pris: 450 kr inkl. utrustning

Plats: Lövhults motionsanläggning. Nässjö

Kursdatum: Tisdag 25/5, kl. 17.30-19.30

Grundkurs i skidskytte

450 kr

Utrustning för skytte

Grundkurs två timmar

Instruktör

Boka din aktivitet här