Kurser i längdåkning

Längdskidor är en mycket bra motionsform som ger många härliga upplevelser. Här tränar man hela kroppen, balans och koordination samtidigt som man höjer sin konditionsnivå. Det är också den givna träningen för dig som tränar inför Tjejvasan, Halvvasan eller Vasaloppet.

Våra kurser (träningar) vänder sig till dig som har en liten erfarenhet av längdskidor.

Kursen är till för dig som vill få tips och råd som utvecklar din skidåkning. Jag kommer ge av den kunskap och erfarenhet jag har av mångårigt utövande av längdskidor med ett stort antal Vasalopp o bagaget. Kursen startar med en kort teoretisk genomgång innan vi ger oss ut till teknikytan för att öva på teknik och balans. Vi kommer också öva utförskörning och hur man byter spår på ett säkert sätt. Vi avslutar kursen med att köra några varv på Lövhults skidspår som går igenom vacker natur.


Grundkurs längdskidor

Kursinnehåll: baskunskaper om skidornas uppbyggnad och funktion, grundläggande skidsteknik vid t.ex. start, stopp och nedförsbackar, den klassiska skidåkningens olika växlar, teknikcoachning samt tips och trix vid skidsåkning.

Kurslängd: ca 2 h och ca 8 km åkning.

Egen utrustning: Ta med egen utrustning

Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.

Pris: 500 kr. OBS! En avgift på 300kr tas ut om man avbokar inom 3 dagar från kurstillfället eller inte dyker upp. Spåravgift ingår ej och som löses i receptionen i Lövhult

Plats: Lövhults motionsanläggning. Nässjö

Kurstillfällen klassisk teknik för nybörjare : (man kan med fördel gå på flera kurstillfällen)

11 januari 18:00.

20 januari 18:00


Skriv in i informationsfältet i bokningen nedan vilka datum ni planerar att närvara.

.


Boka din aktivitet här