Kurser i rullskidor

Rullskidor är en rolig motionsform som växer lavinartat. Här tränar man hela kroppen, balans och koordination samtidigt som man höjer sin konditionsnivå. Det är också den givna barmarksträningen för dig som tränar inför Tjejvasan, Halvvasan eller Vasaloppet.

Våra kurser (träningar) vänder sig till både dig som aldrig åkt rullskidor, eller precis har börjat och till dig som är lite mer erfaren. Vi har kurser för både klassikt och fristil (skejt).

Nybörjarkursen är till för dig som vill få tips och råd för att komma igång och utöva det på säkert sätt. Kursen startar med en kort teoretisk genomgång innan vi ger oss ut till teknikytan för att öva på teknik och balans. Vi avslutar kursen med att köra ett varv på Lövhults asfaltbana som går igenom vacker natur.

Vi älskar rullisar är gruppen för rullskidvana är för dig som har bra balans och känner dig någorlunda säker på dins rullskidor. Vi tränar mycket teknik men också puls.

Omdömen från kursdeltagare:

Tack för en lärorik och rolig rullskidskurs👍För mig var det värdefullt att få tips på hur man kan träna vidare och jag fick också utmaningar att våga sånt jag inte vågat innan.

Tack för en fantastiskt rolig och lärorik träningskväll sist. Utmanade min rädsla rejält. Från mig blir det toppbetyg.

Superbra kurs med teknik och som gjorde mig säkrare och bra tips på övningar som jag kan göra själv hemma.

Verkligen roligt, nyttigt, lärorikt och framför allt att Våga!! Tack för all pepp Jörgen

Grundkurs rullskidor

Kursinnehåll: baskunskaper om rullskidornas uppbyggnad och funktion, grundläggande rullskidsteknik vid t.ex. start, stopp och nedförsbackar, den klassiska skidåkningens olika växlar, teknikcoachning samt tips och trix vid rullskidsåkning.

Kurslängd: ca 2 h och ca 8 km åkning.

Detta ingår: klassiska rullskidor med NNN-bindning, längdpjäxor och rullskidsstavar samt en av våra välmeriterade instruktörer.

Egen utrustning: cykelhjälm, ev. vätskebälte och cykel- eller längdskidshandskar (för att slippa skavsår i händerna).

Antal deltagare: max åtta stycken per kurs.

Pris: 699 kr inkl. utrustning (499 kr för dig som har egen utrustning). OBS! En avgift på 300kr tas ut om man avbokar inom 3 dagar från kurstillfället eller inte dyker upp.

Plats: Lövhults motionsanläggning. Nässjö

Nästa Kursdatum:

Klassisk teknik för nybörjare : 15 juni 2022 18:00. (Pjäxor ingår inte, ta med egna)

 

Skriv in i informationsfältet i bokningen nedan vilka datum ni planerar att närvara.

Grundkurs rullskidor

699 kr

Rullskidor med bindning, pjäxor och rullskidsstavar

Grundkurs i två timmar

Instruktör

Grundkurs rullskidor med egen utrustning

499 kr

Grundkurs i två timmar

Instruktör

 

Boka din aktivitet här