Grundkurs i att paddla kajak 2024

Upptäck paddelglädjen med vår grundkurs i kajakpaddling i vackra Småland. Perfekt för nybörjare, denna kurs täcker allt från säkerhet till effektiv paddlingsteknik. Bli ett med naturen och utforska idylliska sjöar och floder. Ingen erfarenhet krävs – äventyret väntar på dig!

Men först bör man ha kunskap om handhavandet och hur kajaken manövreras för att man ska få ut mesta möjliga av sina kajakturer.

Kursen vänder sig till dig som aldrig paddlat kajak tidigare, eller enbart provat några enstaka gånger, och som vill få tips och råd för att komma igång på egen hand. Vi går igenom säkerhet, i- och urstigning, effektiv paddling rakt fram, styrtag och annat du behöver veta för att kunna paddla på ett tryggt och säkert sätt.

Kursen genomförs vid Gisshultasjön utanför Nässjö och vi utgår från badplatsen. Länk till plats på karta

Kursinnehåll: baskunskap om kajak med tillbehör, säkerhetsgenomgång inklusive obligatorisk kamraträddning på land, i- och urstigning, rätt sittställning i kajaken, grundläggande paddelteknik och de vanligaste styrtagen.  Kursen motsvarar Gul nivå i Svenska Kanotförbundets utbildningsplattform "Paddelpasset"

Kurslängd: ca 2,5 h och 4-6 km paddling.

Detta ingår: havskajak med paddel, flytväst och sittbrunnskapell, samt en av våra välmeriterade kajakinstruktörer.

Egen utrustning: om du inte har paddelspecifika kläder rekommenderar vi vanliga träningskläder för utomhusbruk, på vår och höst är underställ och en vindtät/vattenavvisande jacka bra, samt ett extra ombyte och handduk. Skor du kan gå med i vatten, om du har glasögon se till att du säkrar dem med senilsnöre. Bilnycklar är känsliga för vatten, förvara dem vattentätt!

Antal deltagare: min 6 st. och max 8 st. deltagare per kurs.

Pris: 700 kr inkl. utrustning (400 kr för dig som har egen kajak). OBS! En avgift på 400kr tas ut om man avbokar inom 3 dagar från kurstillfället eller inte dyker upp.

Kursdatum 2024:
Onsdag 22 maj 17:30 - 20:00
Måndag 10 juni 17:30 - 20:00

Några av förra årets deltagares kommentarer om kursen.

Det var en jättetrevlig kurs med en fantastisk kursledare. Bra och tydliga instruktioner och lagom mycket feedback - jag kände mig trygg och peppad att fortsätta paddla kajak. Bra kursställe också, lagom stor sjö där det var lugnt och stilla.

Jag är väldigt nöjd med grundkursen:)

Bosse gjorde ett mycket bra jobb med oss, lugn kunnig och förklarade och visade på ett bra sätt. Gillade att han under träningen tillrätta visade om teknik mm Bra med kamrat räddning, vad som är viktigt att tänka på och att ha med sig under färd mm. 

Bosse bjöd på sig själv och vi hade jätte roligt på kursen och ute på vattnet så ja…. Jag har fått mersmak så har inget att klaga på….. jo förresten, tiden gick för fort:) 

Bosse var bra som lärare, pedagogisk och lugn.

Att få möjlighet att praktiskt få träna på både kamraträddning och egenräddning var nyttigt och kul, både i vattnet och på landbacken. Det gav en trygghetskänsla att veta att man kan komma upp igen i båten.

Längtar redan till nästa kurs!!

Mer information kan fås på telefonnummer 0708 52 1686 

Bokar gör du genom att skicka mail till bo.willyson@gmail.com

Grundkurs inkl utrustning

700 kr

Instruktör

Havskajak med paddel

Flytväst

Sittbrunnkapell

*
Egen utrustning

400 kr

Instruktör

*
Egna äventyr

Hyra kajak

Hos oss finns kajaker att hyra för egna äventyr.

Vi har även guidade turer.


*