Grundkurs i att paddla kajak

I kajak kommer du närmare naturen. Du glider ljudlöst fram över vattnet och kan på nära håll ta del av både djurlivet och den vackra omgivningen. Sinnesfriden får du på köpet.

Men först bör man ha kunskap om handhavandet och hur kajaken manövreras för att man ska få ut mesta möjliga av sina kajakturer.

Kursen vänder sig till dig som aldrig paddlat kajak tidigare, eller enbart provat några enstaka gånger, och som vill få tips och råd för att komma igång på egen hand. Vi går igenom säkerhet, i- och urstigning, effektiv paddling rakt fram, styrtag och annat du behöver veta för att kunna paddla på ett tryggt och säkert sätt.

Kursen genomförs vid Gisshultasjön utanför Nässjö och vi utgår från badplatsen. 

Kursinnehåll: baskunskap om kajak med tillbehör, säkerhetsgenomgång inklusive obligatorisk kamraträddning på land, i- och urstigning, rätt sittställning i kajaken, grundläggande paddelteknik och de vanligaste styrtagen. 

Kurslängd: ca 2,5 h och 4-6 km paddling.

Detta ingår: havskajak med paddel, flytväst och sittbrunnskapell, samt en av våra välmeriterade instruktörer.

Egen utrustning: om du inte har paddelspecifika kläder rekommenderar vi vanliga träningskläder för utomhusbruk, på vår och höst är underställ och en vindtät/vattenavvisande jacka bra, samt ett extra ombyte och handduk. Skor du kan gå med i vatten, om du har glasögon se till att du säkrar dem med senilsnöre. Bilnycklar är känsliga för vatten, förvara dem vattentätt!

Antal deltagare: max 8 stycken per kurs.

Pris: 599 kr inkl. utrustning (449 kr för dig som har egen kajak). OBS! En avgift på 300kr tas ut om man avbokar inom 3 dagar från kurstillfället eller inte dyker upp.

Kursdatum:
Måndagen 13 september 17:00 - 19:30

Några av deltagares kommentarer om kursen.

Det var en jättetrevlig kurs med en fantastisk kursledare. Bra och tydliga instruktioner och lagom mycket feedback - jag kände mig trygg och peppad att fortsätta paddla kajak. Bra kursställe också, lagom stor sjö där det var lugnt och stilla.

Jag är väldigt nöjd med grundkursen:)

Bosse gjorde ett mycket bra jobb med oss, lugn kunnig och förklarade och visade på ett bra sätt. Gillade att han under träningen tillrätta visade om teknik mm Bra med kamrat räddning, vad som är viktigt att tänka på och att ha med sig under färd mm. 

Bosse bjöd på sig själv och vi hade jätte roligt på kursen och ute på vattnet så ja…. Jag har fått mersmak så har inget att klaga på….. jo förresten, tiden gick för fort:) 

Bosse var bra som lärare, pedagogisk och lugn.

Att få möjlighet att praktiskt få träna på både kamraträddning och egenräddning var nyttigt och kul, både i vattnet och på landbacken. Det gav en trygghetskänsla att veta att man kan komma upp igen i båten.

Längtar redan till nästa kurs!!

Grundkurs inkl utrustning

599 kr

Instruktör

Havskajak med paddel

Flytväst

Sittbrunnkapell

*
Egen utrustning

449 kr

Instruktör

*
Egna äventyr

Hyra kajak

Hos oss finns kajaker att hyra för egna äventyr.

Vi har även guidade turer.


*

Boka din aktivitet här